Ik wil graag kleding

Om kosteloos kleding en/of speelgoed uit te zoeken bij KLESTEO moet u een bezoek aanvragen, want wij werken op afspraak.

Er zijn twee manieren waarop u dat kunt doen. Lees hieronder verder, en kies welke situatie voor u van toepassing is.


1 U heeft een pas van de Voedselbank

Als u een geldige pas van de Voedselbank heeft kunt u zelf een bezoek aanvragen. Maar: na elk bezoek moet u zes maanden wachten voordat u opnieuw een aanvraag kunt doen.


Wat moet u doen:

Klik op de knop hieronder en vul het online formulier in.

De planner zal u daarna uitnodigen voor een bezoek.2 U heeft geen pas van de Voedselbank

Als u geen geldige pas van de Voedselbank heeft, heeft u iedere 6 maanden een verwijzing nodig van een hulpverlener: dit kan iemand zijn die u helpt bij schuldensanering of iemand van maatschappelijk werk, maar ook gemeentelijke instellingen, huisartsen, diaconie etc. kunnen verwijzen. De hulpverlener moet zich eerst aanmelden bi ons en kan daarna voor u een bezoek aanvragen.Wat moet u doen:

Vraag uw hulpverlener om een bezoek voor u aan te vragen.

De planner zal u daarna uitnodigen voor een bezoek.

 
Neem bij uw bezoek aan de kledingbank het volgende mee:

  • Voor iedereen die kleding komt uitzoeken: een identiteitsbewijs (bij voorbeeld uw paspoort, een ID-kaart van het kind of een zorgpas waarop het kind vermeld staat), waarop de naam hetzelfde staat zoals vermeld op het formulier waarmee u het bezoek heeft aangevraagd
  • Grote, stevige boodschappentassen: per persoon 2 tassen, plus 1 tas voor linnengoed, plus 1 tas per kind voor kinderspeelgoed


Daarnaast gelden er een paar regels bij KLESTEO, die wij graag aan u toelichten:

  1. U moet wonen in de Regio Rivierenland. Dit zijn de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.
  2. U kunt alleen een aanvraag doen als u een geldige pas heeft van een Voedselbank, of als een bij ons bekende hulpverlener een aanvraag namens u doet.
  3. U mag een keer per half jaar een aanvraag voor kleding en speelgoed indienen. U mag alleen kleding en speelgoed uitzoeken, als u een uitnodiging van KLESTEO heeft gekregen, omdat we op afspraak werken. Deze uitnodiging ontvangt u als u het aanvraagformulier (volledig) heeft ingevuld.
  4. U gaat akkoord met het privacybeleid van KLESTEO. Als u dit beleid wilt nalezen, kunt u dit vinden op de website van KLESTEO onder de link http://www.kledingbanktiel-eo.nl/privacybeleid.
  5. Als u niet zelf kunt komen, mag u iemand anders vragen om dit voor u te doen. Die persoon moet dan wel uw identiteitsbewijs meebrengen en uw kledingmaten weten. Uw vervanger mag ook een kledingstuk van u meebrengen dat kan worden gebruikt als voorbeeld voor de maat. U mag de door u uitgekozen en meegekregen kleding niet ruilen.
  6. Als u wel bent uitgenodigd, maar niet op de afgesproken tijd komt, dan kunt u pas na 6 maanden weer een nieuwe aanvraag indienen. Dit geldt niet als u vooraf aan KLESTEO heeft doorgegeven, dat u niet kon komen (via een e-mail aan planner.kledingbank.tiel@gmail.com).
  7. De Speelgoedbank van KLESTEO is er niet aansprakelijk voor als u schade krijgt of gewond raakt, als gevolg van het spelen met het speelgoed, dat door ons is uitgegeven.
  8. Als u zich in de winkel misdraagt, dan kunt u daaruit verwijderd worden. U zult dan geen uitnodigingen meer van KLESTEO ontvangen.


Wij adviseren u om gezamenlijk te komen (als gezin), zodat een ieder zijn of haar kleding kan uitkiezen. Er is ook gelegenheid om de kleding te passen. Het passen van kleding wordt aanbevolen, zo bent u er zeker van dat uw kleding goed zit.