Ik wil graag kleding

Om kosteloos kleding en/of speelgoed uit te zoeken bij KLESTEO moet u worden aangemeld voor een bezoek.

Er zijn twee manieren waarop u kunt worden aangemeld voor een bezoek. Lees hieronder verder, en kies welke situatie voor u van toepassing is.


1 U bent cliënt van de Voedselbank

Als u een geldige pas van de Voedselbank heeft kunt u zich via een verkorte procedure aanmelden voor een bezoek, omdat er al is onderzocht of uw financiële situatie voldoet aan de gestelde criteria. Zes maanden nadat u bij ons bent geweest om kleding uit te zoeken mag u zich opnieuw aanmelden voor een bezoek.

Wat moet u doen:

 


2 U bent geen cliënt van de Voedselbank

Als u geen geldige pas van de Voedselbank heeft, heeft u iedere 6 maanden een verwijzing nodig van een hulpverlener: dit kan iemand zijn die u helpt bij schuldensanering of iemand van maatschappelijk werk, maar ook gemeentelijke instellingen, huisartsen, diaconie etc. kunnen verwijzen. De hulpverleningsinstantie dient zich aan te melden bij de kledingbank en vervolgens meldt zij u, als gast, aan bij ons.


Wat moet u doen:

  • Vraag uw hulpverlener u aan te melden voor een bezoek.Neem bij uw bezoek aan de kledingbank het volgende mee:

  • Voor iedere gast: een bewijs waarop het BSN-nummer staat (paspoort, ID-kaart, pasje van de zorgverzekering)
  • Voor iedere gast een grote boodschappentas, per gezin een grote boodschappentas voor linnengoed, en voor elk kind een tas voor speelgoed


Daarnaast gelden er een paar regels bij KLESTEO, die wij graag aan u toelichten:

  1. Kleding kan niet geruild worden.
  2. De exacte kledingmaten van iedere gast moeten bekend zijn.
  3. Indien een persoon wel is aangemeld voor een bezoek maar niet zelf aanwezig kan zijn, dient een bewijs met het BSN-nummer van die persoon te worden meegebracht naar de afspraak om kleding/speelgoed te verkrijgen. De kledingmaat dient bekend te zijn, of er kan een kledingstuk als voorbeeld worden meegebracht naar het bezoek.
  4. Iedere gast kan een basisgarderobe uitzoeken en gratis meenemen. Indien voorradig en haalbaar: volwassenen 3 sets kleding, kinderen 5 sets (inclusief schoenen en jas).
  5. Iedere gast krijgt een vrijwilliger toegewezen, die hem/haar begeleidt in de winkel.
  6. Iedere gast krijgt 45 minuten om zijn/haar kleding uit te zoeken.
  7. Mocht u niet kunnen komen op een afspraak, dan dient u zich af te melden bij de planning via een mailtje. Doet u dit niet, dan wordt u pas na 6 maanden weer uitgenodigd.
Wij adviseren u om gezamenlijk te komen (als gezin), zodat een ieder zijn of haar kleding kan uitkiezen. Er is ook gelegenheid om de kleding te passen. Het passen van kleding wordt aanbevolen, zo bent u er zeker van dat uw kleding goed zit.