Linnengoed over?!

Linnengoed! Tafelkleden, beddengoed, handdoeken, we kunnen het allemaal gebruiken. Lever het bij ons in, en maak een ander blij!

Word vrijwilliger!




Jassen nodig!

Help! We willen graag meer jassen in alle soorten en maten voor kinderen, groot en klein. Buiten is het koud, dus we zijn er enorm mee geholpen!


Jongensbroeken gevraagd

Help! Er is een groot tekort aan jongensbroeken in alle maten. Hoort, en zegt het voort!




Toegang tot gemeentelijke schuldhulpverlening niet laagdrempelig en breed genoeg

De deur van de schuldhulpverlening zou eigenlijk wijd open moeten staan maar bij sommige gemeentes moet je eerst een cursus doen of lastige formulieren invullen voordat je mag komen voor een eerste gesprek. Lees er meer over in het onlangs gepubliceerde onderzoek.

Ondergoed gevraagd

Wat hebben boxershorts, beha's en bustiers met elkaar gemeen? Het is ondergoed! Heb je nog iets liggen voor ons? Aarzel dan niet en breng het naar de Spoorstraat!

De nieuwe nieuwsbrief: januari 2018

Met nieuwe verhalen, nieuwtjes, weetjes en achtergronden over de kledingbank én de speelgoedbank!

Extreme Makeoverdag

Knipbeurt, visagie, schmink, bellypaint, iedereen kon worden verfraaid op 8 december.
Dit alles aangeboden door dames die een dag gratis kwamen helpen.
Kijk op Facebook voor de foto's: het album heet "Extreme makeover".

Eindejaars Vrijwilligersavond

Vorige week waren alle vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellige avond: als dank voor het harde werken werden de vrijwilligers onthaald door de bestuursleden die bij aankomst gereedstonden om ieder als zeer gewaardeerde gast te ontvangen, kreeg iedereen een cadeautje, kon je "eeuwige" roem vergaderen door een van de spelletjes te winnen en was er bovendien fantastisch gekookt voor iedereen. Het was één groot feest! Klik hieronder om de foto's te bekijken. Ze staan op Facebook in het album Vrijwilligers avond.

Goedzak actie in Druten

De Sint hoefde er niet lang over na te denken
Hij wist namelijk allang wat hij KLESTEO wilde schenken

Hij hoefde er niet voor op pad
Maar bestelde het vanaf zijn luie gat in Spanje gelegen zwembad

Prachtige cadeaus verschenen bij Albert Heijn razendsnel
Sommige zelfs al fantastisch ingepakt en wel!

Van alles werd er in Dreumel opgehaald door onze Abdul
Hiermee bezorgt Sint Heijn wel heel veel kinderen een feestgevoel!



Rotary club Geldermalsen Waalkant 

Rotary club Geldermalsen Waalkant, in de persoon van Heleen v/d Donk, heeft ons tassen met speelgoed gebracht voor de decemberactie. We zijn er heel blij mee want zo zijn er weer meer kinderen die een leuk cadeautje kunnen krijgen! 


 


  

Taalkronkels 

"Da's nou ook niet aardig om je vrijwilligsters op te hangen... maar die dieren, die vrijwilligers mee naar huis nemen, dat is dan wel weer gezellig"
Vandaag: Taalkronkelvrijdag van Onze Taal, met grappige dubbelzinnigheden uit de media over... vrijwilligers!



No automatic alt text available.


Kerst-sfeertafel 

Het kan haar blijkbaar niet snel genoeg gaan, de aanloop naar kerstmis, en daarom heeft een van onze vrijwilligsters alvast deze kerst-sfeertafel gemaakt! 

De vrijwilligster in kwestie is eigenlijk een beroemdheid en wil niet met naam- en toenaam worden genoemd, dus ze blijft helaas incognito! 


No automatic alt text available.

Goedzak Albert Heijn 

O, kom er eens kijken hoe Albert Heijn Tiel-Passewaaij ons weer heeft verwend met de Goedzak actie: zie de foto van het overhandigen een hele stapel speelgoed! Wat een feest weer!





Tielse Uitdaging Verwendag

Tielse Uitdaging heeft op woensdag 22 november in cultuurgebouw Zinder een “Verwendag” georganiseerd voor gezinnen die in armoede leven. Ouders en kinderen die financieel geen ruimte hebben voor een leuk extraatje werden op deze dag in het zonnetje gezet en konden deelnemen aan allerlei activiteiten: er waren kappers, schoonheidsspecialistes, masseurs, drinken en lekkere hapjes, het Medialab van de Bibliotheek Rivierenland was geopend, net als het Knutselcafé, er was een workshop Kaarten Maken door Zinder Educatief, een workshop Brood Bakken, een springkussen, muziek, een sportclinic,… en ook wij waren er!



Actie Goedzak 

Wij vinden het een fantastisch initiatief: de Goedzak actie! 
Doe mee met de Goedzak actie van Albert Heijn en maak een ander kind blij met jouw speelgoed!
Haal een Goedzak op bij je Albert Heijn winkel in Tiel centrum of Tiel Passewaay. Kies thuis een mooi stuk speelgoed uit dat je graag aan een ander cadeau wilt geven en doe dit in de zak. Lever de zak in bij je Albert Heijn winkel.
Albert Heijn zorgt in samenwerking met ons dat het speelgoed op de juiste plekken terechtkomt,
In de winkel wordt op dit moment voor KLESTEO ingezameld.

Goed om op te letten als u gaat inleveren:
Geef alleen speelgoed waar uw kinderen ook blij van zouden worden
Lever het speelgoed svp schoon, heel en compleet in
Elektronisch speelgoed is ook welkom
Sluit de tas goed af
Goedzakken op? Dan kunt u ook een andere tas gebruiken!

Samenredzaamheid Dreumel

Hier zijn we heel blij mee: van Samenredzaamheid Dreumel kregen we zelfgebreide sjaals, mutsen etc. 
Heel fijn zo voor de koude winterperiode die er aan komt! Bedankt!



 

Bedankt voor de hulp!

Bierman advocaten, https://www.bierman.nl, bedankt dat jullie ons belangeloos hebben geholpen toen we vragen hadden omtrent arbeidsrecht! 


Decemberactie sfeertafels 

De herfstvakantie is achter de rug en daarom beginnen we nu met de bezoeken voor de Decemberactie: 
ouders mogen een keer extra naar de Speelgoedbank komen voor het uitzoeken van Sinterklaasspeelgoed/Kerstspeelgoed. 

Een van onze onvolprezen vrijwilligsters heeft weer prachtige sfeertafels gemaakt ter verhoging van de feestdagensfeer!


Decemberactie 2017


Iedereen die gast is van onze kledingbank mag in de komende maanden een keer extra langskomen bij onze Speelgoedbank, om wat cadeautjes uit te zoeken voor de feestmaand, voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom. Lees er alles over: klik hierboven op "Decemberactie 2017". 

Overhandiging van de Regenboogtrui

Begin vorige week hebben we Diana van Trendiez in het zonnetje gezet met de overhandiging van de Regenboogtui: dit is onze wisseltrofee die wordt uitgereikt aan een gewaardeerde sponsor. De trofee is overhandigd door ons bestuurslid mevrouw Van der Linden maar we doen het hier natuurlijk graag dunnetjes over: Bedankt voor je hulp en steun! 


Kinderkleding gevraagd 

Wie heeft er kinderkleding voor ons? Alles is welkom, en we zijn met name op zoek naar jongensbroeken maat 116 t/m maat 140. We zijn nu gesloten in verband met de vakantie, inleveren kan weer vanaf 22 augustus. 

Laatste nieuwsbrief

Wie 'm nog een keer wil nalezen kan hieronder klikken voor de nieuwsbrief van juni 2017.

Oproep 


Wie helpt? Voor een later aan te kondigen actie zijn we op zoek naar:
- kleine attenties die je cadeau kunt doen aan heren: denk aan kleine flesjes aftershave of gel (geen stropdassen)
- shawltjes, sieraden, handtasjes etc. die je cadeau kunt doen aan dames
- kleine tasjes die we kunnen gebruiken als "goodie bag", om de cadeautjes die hierboven genoemd zijn, in te presenteren.

Heeft u misschien een klein partijtje aftershave? Ligt er een stapeltje sieraden in een hoekje? Heeft u een nòg beter idee? Neem dan contact op via planner.kledingbank.tiel@gmail.com, dan kunnen we even overleggen! Bedankt!


Nieuwjaarsloterij: naar Nieuwegein 

Weet u het nog, de KLESTEO Nieuwjaarsloterij van begin dit jaar? De grote prijs was een arrangement met vervoer naar watersportcentrum Down Under in Nieuwegein om daar een uur te mogen bodyboarden (surfen op een kunstmatige golf in een zwembad).

De winnaars kregen persoonlijk bericht en moesten we daarna teleurstellen. Want was er gebeurd: de pomp die de kunstmatige golf produceert was kapotgegaan en het hele gevaarte moest worden verplaatst naar Zweden om te worden hersteld. Maar wat in het vat zit verzuurt niet en daarom konden we direct een nieuwe datum melden: de dag voor Koningsdag. Op 26 april, in de Meivakantie, togen een aantal jongeren en hun begeleiders in de touringcar naar Nieuwegein en hebben daar een fantastische dag beleefd!










Openingstijden voor inleveren van kleding en speelgoed



Donatie diakonie Zoelmond/Beusichem/Geldermalsen  

We zijn heel blij met de donatie van de kerkelijke diakonie Zoelmond/Beusichem en de gereformeerde kerk Geldermalsen! Dank voor de hulp, we kunnen weer veel mensen blij maken. 




29-3-2017

Donatie Lidl distributiecentrum regio Tiel 

7 (zeven!) pallets speelgoed ontvingen we van gulle gever Lidl. Geweldig bedankt! 




29-3-2017

Wamel vervalt als inleveradres 



29-3-2017

Nieuwe openingstijden voor inbreng van kleding/speelgoed 

De inbrengtijden veranderen. Zie hieronder op welke tijden we open zijn voor het inleveren kleding en speelgoed.





29-3-2017

Gefeliciteerd! (Klein)kind jarig of een baby geboren? 

Wist u dat? Als uw kind of kleinkind jarig is mag u een keer extra naar de Speelgoedbank komen om speelgoed of iets educatiefs als een boek of een puzzel uit te zoeken voor de jarige. 

Is uw kleinzoon of kleindochter geboren? Ook dan mag u naar de Speelgoedbank komen, we hebben vast wel een leuk kraamcadeautje!

Om hiervoor in aanmerking te komen moet u wel zelf bij ons als gast zijn aangemeld, en uw aanmelding voor dit extra bezoek kunt u maximaal 4 weken van tevoren inleveren. 

Om u aan te melden voor een extra bezoek aan de Speelgoedbank stuurt u een mailtje naar planner.kledingbank.tiel@gmail.com met in de onderwerpregel "Extra bezoek Speelgoedbank". Vermeld in het mailtje de reden van uw aanmelding, bij voorbeeld "Verjaardag dochter" of "Kleinzoon geboren", en uw eigen gegevens: naam, adres, telefoonnummer en uw BSN-nummer.

Kappersactie

Kapster Emily de Vree bood een tijdje terug aan om een dag gratis bij ons te komen knippen. Kapster Wendy hoorde dat en besloot mee te doen, waardoor de planner ineens dubbel zoveel gratis knipbeurten kon weggeven :-)

Uiteindelijk zijn er 22 mensen geknipt. 

Emily en Wendy hebben veel van onze vrijwillig(st)ers en gasten een geweldig kerstcadeau gegeven; het is tenslotte niet voor iedereen financieel haalbaar om met de feestdagen naar de kapper te gaan maar het is, zeker voor vrouwen, natuurlijk extra leuk als je haar in die periode goed zit. 

Het was een groot succes, jammer van die ene persoon die op het laatste moment mailde dat hij niet kon komen waardoor de planner geen vervanging meer kon zoeken. 

Hoe dan ook: Emily en Wendy: nogmaals bedankt. Er zijn heel veel mensen blij vertrokken. Of, zoals een van onze vrijwilligsters zei: " Ik kom volgende week niet meer werken hoor. Ik ben nu móóóói!".





Speelgoedactie Geldermalsen!

Net als je denkt dat je al enorm in de prijzen bent gevallen met het speelgoed van AH in Tiel, blijkt er ook nog een gigantische lading speelgoed van de speelgoedactie bij Albert Heijn Geldermalsen-Achter 't Veer te komen. Geweldig! Alle gulle donateurs en AH: Bedankt! We zijn er heel blij mee! 
  


Gevonden

GEVONDEN: Deze foto zit in een babyfotoalbum dat waarschijnlijk per ongeluk tussen de ingeleverde goederen terecht is gekomen. Wie is of kent de eigenaresse? We bewaren het album nog even, neem s.v.p. even contact met ons op!


Actie Goedzak van Albert Heijn

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent traditiegetrouw een periode vol spanning, gezelligheid en vaak leuk nieuw speelgoed. Daar staat tegenover dat is gebleken dat kinderen met de helft van hun speelgoed niet meer spelen. Met alle nieuwe cadeaus in het vooruitzicht willen ouders graag ruimte maken in de kasten en op zolder. Bijna 85% van de ondervraagde ouders zou het overbodig geworden speelgoed het liefst een goede en nuttige bestemming geven. Albert Heijn helpt hieraan mee en organiseert jaarlijks een landelijke speelgoedinzamelingsactie: actie Goedzak. Klanten kunnen hun oude speelgoed inleveren bij de deelnemende Albert Heijn winkels en deze doneren het speelgoed aan een zelf gekozen lokaal goed doel. Zo krijgt het speelgoed een mooie bestemming bij een kind in de buurt!



Cadeautjes van Rotary Geldermalsen-Waalkant

Bedankt voor de enorme stapel Decembercadeautjes voor onze Speelgoedbank! Alles was al ingepakt en op elk cadeautje stond een vermelding Jongen/Meisje en de leeftijd. dus aan alles was gedacht. We zijn er heel blij mee!




Emballagebon-actie bij Albert Heijn

Bij Albert Heijn Passewaaij in Tiel werd een emballage-actie voor onze stichting gehouden. 
Albert Heijn bood haar klanten de mogelijkheid om, via de speciaal hiervoor ingerichte zuil, emballagebonnen aan ons te schenken. 
Het is een ontzettend mooie opbrengst geworden. 
We bedanken AH en iedereen die bereid was zijn of haar emballagebon aan ons te schenken!











Neem nu nog sneller contact met ons op: via Facebook Messenger 

Wilt u supersnel contact met ons leggen via Facebook Messenger? 
Open dan Facebook Messenger op uw telefoon en tik onder in de balk op "Personen". 
Bovenin verschijnt dan de optie Code Scannen. 
Als u de afbeelding hieronder scant, start er gelijk een chat op met een medewerker van KLESTEO.




Een beachflag! 

Caroline van der Linden van KLESTEO ontving afgelopen week uit handen van Carin Rieuwers van Drukkerij Rieuwers een beachflag met het logo van KLESTEO erop. Hiermee wordt de zichtbaarheid en vindbaarheid van de kledingbank voor gasten, die kleding of speelgoed komen uitzoeken, vergroot. Wat een welkome gift!





Vrijwilligers Barbecue met gift van slagerij Smits 

Naast al het harde werken was er onlangs voor de vrijwilligers van KLESTEO ook tijd voor wat ontspanning; er was een barbecue georganiseerd waarbij elke vrijwilliger iets te eten of drinken meebracht, maar waarbij we vooral dankbaar en blij waren met de gulle gift van Tielse kwaliteitsslager Smits. Bekijk hieronder hoe gezellig het was!

Click to play this Smilebox slideshow


30 augustus 2016 Gift van Trendiez

KLESTEO kreeg een gift van Trendiez: nieuwe kleding en schoenen. We waarderen de steun, bedankt Diana!








23 augustus 2016 Bedankt: Bladt Charity en Stichting Burgerweeshuis

Onlangs werd KLESTEO verblijd met een donatie van Bladt Charity en Stichting Burgerweeshuis: ondergoed voor kinderen en volwassenen  We zijn er heel blij mee, hartelijk dank!






23 augustus 2016 Nieuw inleveradres!

Herman van Ooijen uit Wamel heeft zich bereid verklaard zijn adres als “officieel inleverpunt” te gebruiken. 

Vanaf vandaag kunt u ook daar uw goederen voor KLESTEO inleveren.

Let wel: u kunt daar alleen spullen voor KLESTEO inleveren als u vooraf een telefonische afspraak hebt gemaakt via telefoonnummer 0487-501694 of 06-12428723.

Het adres is Saarskampen 16, 6659 CT in Wamel. 

 

23 augustus 2016 Einde van de zomervakantie 

Dinsdag 23 augustus: we zijn weer gestart! Vanaf vandaag is de kledingbank weer geopend.

11 juli 2016 Vakantie

Deze week begint de vakantie. Al onze vrijwilligers zijn vrij tot en met 19 augustus en starten in de week erna weer. Geniet van de welverdiende rust! 

16 juni 2016 We zoeken een...

Onze Ina gaat ons verlaten; ze heeft elders een nieuwe uitdaging gevonden. We hebben allemaal een traantje weggepinkt maar gunnen het haar van harte! 
Omdat Ina vertrekt zijn we nu op zoek naar een coördinator/leidinggevende werkvloer voor dinsdag.
Wat verwachten we van een coördinator/leidinggevende werkvloer?
- is enthousiast en flexibel
- spreekt algemeen beschaafd Nederlands
- heeft affiniteit met kleding en/of speelgoed
- neemt kennis van kwaliteitseisen en veiligheidseisen
- heeft een sociaal hart en empathisch vermogen
- kan omgaan met mensen die een beperking hebben
- heeft leidinggevende kwaliteiten
- kan meerdere vrijwilligers gelijktijdig aansturen
- kan meerdere logistieke stromen tegelijkertijd overzien
- complexe situaties aan
- kan zo nodig direct ingrijpen; adequaat handelen
- kan een dagdeel werken op dinsdagochtend, donderdagochtend en/of middag.

Mocht je ambitie hebben om deze vacature geheel of gedeeltelijk (1 dagdeel) te willen vervullen, dan vragen we je een mail te sturen naar kleding.speelgoedbank.tiel.eo@gmail.com of telefonisch contact op te nemen via nummer 085-8769987. 

15 juni 2016 Bedankt: Stichting Jan Nieuwenhuyzen

Onlangs werd KLESTEO verblijd met een donatie van de Stichting Jan Nieuwenhuizen uit Buren: we kregen een hoge trap, een kledingstelling en een mooie stofzuiger. We zijn er heel blij mee, hartelijk dank!



10 juni 2016 Gastvrouwen en gastheren gezocht!

Wie komt ons team versterken? Nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden als gastvrouw of gastheer onze bezoekers te begeleiden als ze kleding komen uitzoeken, zijn altijd welkom. 
We zijn geopend op dinsdagochtend, woensdag en donderdag, en u kunt dan bellen voor meer informatie: 085-9869987. Mailen kan natuurlijk ook: kleding.speelgoedbank.tiel.eo@gmail.com. 





9 juni 2016 Sorteerders gevraagd

We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het sorteren van de binnengekomen kleding. Heeft u een dagdeel vrij op dinsdag, woensdag of donderdag? Neem dan contacten ons op via kleding.speelgoedbank.tiel.eo@gmail.com of via nummer 085-8769987. Uw hulp wordt gewaardeerd! 

1 juni 2016 Facebook

Lees alle nieuwsberichten mee via onze Facebook pagina hieronder: